Παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Η φετινή ημέρα σχολικού αθλητισμού, ήταν αφιερώμενη στη σωστή διατροφή και στην άθληση. 

Γι’ αυτό κι εμείς στο σχολείο μας κάναμε διάφορες δράσεις σχετικές με το θέμα αυτό.

– Ο κ. Φραγγελάκης Παναγιώτης, γυμναστής του σχολείου μας, έκανε στην αρχή μια εισήγηση για την σωστή διατροφή και άθληση. Μας μίλησε για ταις υγιεινές τροφές,τα  θρεπτικά συστατικά τους, τι πρέπει να τρώμε πριν και μετά τη γυμναστική και τον τρόπο για να αθλούμαστε σωστά. Ενημερωθήκαμε για τη σημασία που έχει στη ζωή μας η σωστή διατροφή, αλλά και τα ωφέλη της στον οργανισμό μας, όταν μάλιστα συνδυάζεται με τη σωματική άσκηση. 

– Βγήκαμε στην αυλή, και υπό την καθοδήγηση του κύριου γυμναστή μας, παίξαμε διάφορα αθλήματα. Οι μικρότερες τάξεις επαιξαν αγώνες τύπου τρεξίματος και  σκυταλοδρομίας, ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις, χρίστηκαν σε τμήματα και αγωνίστηκαν στην καλαθοσφαίριση. Πρωτίστως σημασίας ήταν η ευγενής άμιλλα, γι’ αυτό πριν από κάθε αγώνα, οι δύο ομάδες έκαναν χειραψία και έλεγαν “καλή επιτυχία”. Γιατί σημασία δεν έχει ποιος θα νικήσει, αλλά η συμμετοχή μας, να περάσουμε όμορφα και να γυμναστούμε. 

– Φέραμε υγιενό πρωινό, και καθίσαμε όλοι μαζί να γευματήσουμε, μοιράζοντας τα φαγητά μας.. Μιλήσαμε για τις υγιεινές τροφές και το πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό μας. Ηταν μια όμορφη εμπειρία και άρεσε πολύ στα παιδιά. 

-Κάποιοι μαθητές γύρισαν στις τάξεις τους, όπου ασχολήθηκαν κι εκεί με τους δασκάλους τους για την ημέρα αυτή. 

Η Δ’ τάξη, αφού χώρισε τις τροφές σε κατηγορίες, τονίζοντας ποια πρέπει να είναι η συχνότητα κατανάλωσής τους, έγινε αναφορά σε διάφορες κατηγορίες αθλημάτων, και παρουσίαση μέσα από βίντεο πολλών ολυμπιακών αθλημάτων. Στο τέλος τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, έφτιαξαν αφίσες και έγραψαν τα δικά τους συνθήματα πάνω σε αυτά. 


Τα δύο τμήματα της  Α’ και η Β’ τάξη παρακαλούθησαν διάφορα βίντεο και παρουσιάσεις σχετικά με την διατροφή και τη σωματική άσκηση. Τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον, ρωτούσαν και ήθελαν να αναφέρουν τις δικές τους εμπειρίες. Στο τέλος είδαμε κινούμενα σχέδια, που αφορούσαν τον αθλητισμό και τις υγιενές τροφές. Διασκεδάμε πολύ!


πηγή: ίντερνετ – Βασίλης Τζαφέρος