Εκπαιδευτική επίσκεψη στο παγκρήτιο στάδιο

Την Πέμπτη, 13-2-2020, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο παγκρήτιο στάδιο, που βρίσκεται στο Ηράκλειο. 
Μόλις φτάσαμε μας καλωσόρισαν θερμά οι γυμναστές και οι υπεύθυνοι του σταδίου και αφού φάγαμε όλοι μαζί το πρωινό μας, χωριστήκαμε σε τμήματα και άρχισε η ξενάγηση. 
Μας μίλησαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες, για την αρχαία Ολυμπία, την ολυμπιακή δάδα, για τους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα το 2004, για το σήμα των 5 κύκλων και τι συμβολίζει. Είδαμε φωτογραφικό υλικό, κρατήσαμε κι εμείς για λίγο δύο ολυμπιακές δάδες και είδαμε από κοντά τον ολυμπιακό βωμό.



Έπειτα, βγήκαμε στο γήπεδο, είδαμε τις υποδομές του και γνωρίσαμε τα αθλήματα του στίβου.

Στη συνέχεια η Α’ και η Β’ τάξη έκαναν κωπηλασία, ξιφασκία και ενόργανη γυμναστική.

Ενώ οι υπόλοιπες τάξεις έπαξαν καθιστά βόλει, μιμούμενοι τα άτομα με κινητικά προβλήματα, το παιχνίδι με τις μπάλες, τον λεγόμενο  ¨Τζακ¨ και έπαιξαν ποδόσφαιρο με δεμένα μάτια όπως οι αθλητές με μειωμένη όραση. 
 
Κι επειδή μας έμεινε χρόνος και ήμασταν καλά παιδιά δοκιμάσαμε και το άλμα εις μήκος.

Στο τέλος πήραμε και τα διπλώματά μας.

Ηταν μια αξέχαστη εμπειρία, περάσαμε υπέροχα και μάθαμε σπουδαία πράγματα για τον αθλητισμό και την αθλητική παιδεία. Γνωρίσαμε το παγκρήτιο στάδιο, τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα βιωματικά και οι μαθητές των μεγάλων τάξεων ευαισθητοποιήθηκαν και συνειδητοποίησαν πως δε τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία, μα συνεχίζουμε να προσπαθούμε, αρκεί να υπάρχει θεέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε..

Ένα σχόλιο στο Εκπαιδευτική επίσκεψη στο παγκρήτιο στάδιο

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.