“25 ΜΑΡΤΙΟΥ”

  
  Μία εντυπωσιακή γιορτή για την 25η Μαρτίου, ετοίμασαν και φέτος οι μαθητές της Ε2′ και ΣΤ1′ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου! 

  Αφού μιλήσαμε για την σημασία της διπλής αυτής εορτής καθώς και για τους ήρωες του 1821 που πολέμησαν γενναία από την περιοχή μας, η γιορτή ξεκίνησε με το θεατρικό “Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”.

  Οι Έλληνες υπέφεραν ταν πάνδεινα απο τους Τούρκους, προσβολές, ταπεινώσεις, φτώχια, μα το χειρότερο απ’ όλα ήταν το παιδωμάζωμα.


  Η Οθωμανική Αυτοκρατορία απαγόρευε την εκπαίδευση των Ελλήνων στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, με αποτέλεσμα να οργανωθούν κρυφά νυχτερινά σχολεία, από ιερείς, που μυστικά δίδασκαν γραφή και ανάγνωση.


  Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος όμως οι Έλληνες ορκίστηκαν στην Αγία Λαύρα, μπροστά στο Θεό, ή να ελευθερωθούν ή να πεθάνουν “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ”.


  Την παράσταση έκλεψε το χιουμοριστικό “Θεατρικό Σκέτς” του Θοδωρή Παπαϊωάννου, όπου παρακολουθούμε τα ευτράπελα που συμβαίνουν στις πρόβες για ένα θεατρικό της 25ης Μαρτίου!

  Τη συγκίνηση όλων προκάλεσαν τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά, καθώς και το χασάπικο που έκλεισε την παράσταση.


  Το 3ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκαν και οι μαθητές απο το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τυμπακίου που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη γιορτή μας.