Το ΣΤ1 στέλνει την αγάπη του στα παιδιά που παλεύουν…………

15 Φεβρουαρίου σήμερα και ενώ όλοι οι μαθητές αναφέρονταν στην χθεσινή ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, θεώρησα σκόπιμο να τους ενημερώσω για τη σπουδαιότητα της σημερινής παγκόσμιας ημέρας. 
Ημέρα κατά του παιδικού  καρκίνου λοιπόν η σημερινή, και όμως πολλά παιδιά δε το γνώριζαν. Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι μαθητές και να δοθούν μηνύματα αγάπης προς όλα εκείνα τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.


Η  ημέρα  είναι αφιερωμένη σε όλα εκείνα τα  γενναία παιδιά, που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη σε κάποιο νοσοκομείο με τον καρκίνο. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη μας όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα.






Σκεφτήκαμε και γράψαμε μηνύματα αισιοδοξίας και ζωγραφίσαμε εικόνες που μας έρχονταν στο μυαλό. Επίσης,  μιλήσαμε για το σύλλογο “donate hair ,donate love” που έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα,  ώστε  να μάθουν οι μαθητές πως χαρίζοντας μέρος απο τα μαλλάκια τους σε παιδιά που πάσχουν απο καρκίνο ,μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Κάποιοι μαθητές ήταν ενήμεροι και μάλιστα έχουν προβεί σε δωρεά μαλλιών. 

Αναφέραμε πως υπάρχουν σύλλογοι που εθελοντικά είναι δίπλα στα παιδιά αυτά. Οι μαθητές μάλιστα, ανέφεραν δικά τους συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, μικρής ηλικίας που έχουν περάσει αυτό το γολγοθά και βγήκαν νικητές. Μιλήσαμε για τις δυσκολίες των παιδιών αυτών και αισθανθήκαμε πως τελικά δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο απο την υγεία μας. Πόσες φορές στεναχωριόμαστε για ασήμαντα πράγματα ; Tα παιδιά μπήκαν σε σκέψεις και όση ώρα ζωγράφιζαν τα παρατηρούσα. Τα μάτια τους έλαμπαν απο χαρά όταν ανακοίνωσα πως θα ήθελα να στείλουμε ζωγραφιές σε κάποια παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο. Τότε, έβαλαν τα δυνατά τους να κάνουν την πιο αισιόδοξη ζωγραφιά που θα δώσει ελάχιστη χαρά σε κάποιο παιδί.

 Η δασκάλα του τμήματος
Κρήτου Άννυ