Οδηγίες ασφαλούς επιστροφής μαθητών

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα! Ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους μας φώτιση, ευτυχία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!

Όπως ήδη γνωρίζετε, από τις 10/01/2022, οι σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα αποφασίστηκε ότι θα συνεχίσουν διά ζώσης τη λειτουργία τους. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τροποποιήθηκαν ως ακολούθως:

1)      Η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ από τώρα και στο εξής αφορά όλους και όλες τους μαθητές/τριες όπως και τους/τις εκπαιδευτικούς, είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι νοσήσαντες.

2)      Έχει ανοίξει η πλατφόρμα και μπορείτε να παραλάβετε από τα φαρμακεία (5) self test, για το διάστημα από τις 10/01 έως τις 21/01. Τα τρία από τα πέντε τεστ θα διενεργηθούν κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης των σχολικών μαθημάτων.

3)      Την Κυριακή θα κάνετε το πρώτο self testώστε τη Δευτέρα, να μπορέσουν να εισέλθουν τα παιδιά στη σχολική μονάδα. Τα υπόλοιπα δύο τεστ, θα διενεργηθούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη, ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν οι μαθητές στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.

4)      Από την επόμενη εβδομάδα, τα τεστ που πρέπει να κάνετε είναι δύο όπως πάντοτε δηλαδή τη Δευτέρα και την Πέμπτη, ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν οι μαθητές στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα των τεστ, θετικά ή αρνητικά, είστε υποχρεωμένοι να τα καταχωρίζετε στην πλατφόρμα edupass, διαφορετικά ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μέτρα, ισχύει ότι ίσχυε και το προηγούμενο διάστημα δηλαδή χρήση μάσκας, αερισμός αιθουσών, κλείσιμο τμήματος όταν υπάρξουν 50% +1 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ακόμα, σας παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα επιμελείς στο θέμα της μάσκας. Καλείστε να μεριμνάτε, ώστε ο κάθε μαθητής να έχει στην τσάντα του τουλάχιστον (2) δύο επιπλέον  μάσκες από αυτή που θα φοράει. Η χρήση υφασμάτινων μασκών δεν είναι εγκεκριμένη. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση είτε διπλής χειρουργικής μάσκας, είτε μάσκας υψηλής προστασίας τύπου FFP2/N95/KN95.

Σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα, όλοι οι μαθητές του τμήματος θα υποβάλλονται σε rapid test και selftest. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 test σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 selftestδωρεάν εκείνες τις ημέρες. Η διάρκεια καραντίνας για τους νοσήσαντες ασυμπτωματικούς είναι (5) πέντε μέρες.

Αγαπητοί γονείς, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του σχολείου με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε όλοι μας, σας παρακαλούμε να επιδείξετε για ακόμη μια φορά, προσήλωση, ευσυνειδησία και ιδιαίτερη επιμέλεια στην τήρηση των μέτρων από πλευράς σας. Με υπευθυνότητα, θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την πρόκληση, κάνοντας πρώτα σωστά τα selftestκαι μετά τα δηλώνοντάς τα στην πλατφόρμα. Συνεχίζοντας την καλή μας συνεργασία όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε σχολεία ανοικτά και ασφαλή για όλους μας και πιστεύουμε ότι μαζί, μπορούμε να το πετύχουμε.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων,

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου

Αλεγκάκη – Πουλιάση Ελευθερία