Ενημέρωση γονέων για τους σεισμούς

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να είστε όλοι καλά!!!!


   Το χθεσινό απρόοπτο και απρόβλεπτο φυσικό φαινόμενο συνέβη εν ώρα λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας. Η διαχείριση της κατάστασης μετά την έντονη σεισμική δόνηση έγινε με υποδειγματικό τρόπο. Η Δ/ντρια του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς ανταποκρίθηκαν άμεσα με εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά, απόλυτη ψυχραιμία, ωριμότητα και συντονισμό κινήσεων, έχοντας ως γνώμονα πάνω από όλα την ασφάλεια των μαθητών. Πρέπει όμως να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια και στους μαθητές μας που διατήρησαν κι εκείνοι την ψυχραιμία τους και ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους δόθηκαν κι εφάρμοσαν όσα είχαν διδαχθεί τα προηγούμενα σχολικά χρόνια με υπο δειγματικό τρόπο. Συγχαρητήρια σ όλους μας!!
   Όπως ήδη γνωρίζετε, υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, με εντολή της Περιφέρειας Κρήτης αναστάλθηκε η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Νομού Ηρακλείου την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη στατικότητα των κτηρίων αλλά και την εκτόνωση του φαινομένου με τον πιο ασφαλή τρόπο.
    Αναφορικά με τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, κι έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και την ευημερία των μαθητών μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου, κατόπιν εκτενούς συζήτησης αποφάσισε:

   Τη μη διενέργεια Webex μόνο κατά τις 28-29/9, για λόγους ασφαλείας αλλά και για λόγους προετοιμασίας μας στο ενδεχόμενο τυχόν παράτασης όλου αυτού.
Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον και την προσωπική ευθύνη απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία θα στείλουν εργασίες για τους μαθητές τους στα email των γονιών (μέσω της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης), αλλά και υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό από τον επίσημο φορέα Αντισεισμικής προστασίας Ο.Α.Σ.Π (Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας) με τα απαραίτητα link , προς ενημέρωση όλων!!

https://www.oasp.gr/inform/students

Οι γονείς μπορούν να ελέγξουν τα e-mail και να δώσουν τις εργασίες στα παιδιά τους.


Επισήμανση: Όλες οι εργασίες έχουν προαιρετικό χαρακτήρα γι αυτές τις δύο ημέρες, ωστόσο θεωρούμε ότι θα ήταν μια εποικοδομητική ενασχόληση.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημ. Σχ. Τυμπακίου
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Γ. ΑΛΕΓΚΑΚΗ – ΠΟΥΛΙΑΣΗ